پرداخت کاری
پرداخت کاری چیست؟
پولیش یا پرداخت کاری (Surface finishing):به معنی صاف کردن، براق کردن و اعمال تغییرات مشخص در سطوح مواد می باشد. پولیش باعث بهبود ظاهر مواد می شود.
پرداخت جواهرات یکی از مراحل حیاتی در فرآیند تکمیل ساخت جواهرات است. این فرآیند به منظور حذف خراش ها، شیارها و سایر نقص های زیورآلات و ایجاد درخشندگی طراحی می شود.
-
جدا سازی بخشهای اضافی در فرآیند پرداخت جواهرات:
در فرآیند ریختهگری خوشهای جواهرات، یک درختچه ایجاد میشود. (در ریختهگری تک محصولی، چنین بخشهایی وجود ندارد). در این مرحله، بخشهای دمچه که قطعه را به درختچه متصل می کند و از جنس همان قطعه هستند، با استفاده از ابزار مناسب مثل قیچی، جدا میشوند. سپس، برای سوهانکاری و پولیش، کنار می گذاریم. به این نقاط اتصال، sprues می گویند.
-
مگنت
پس از برش قطعات، آنها برای زدودن هرگونه کثیفی و یا لایه های اضافی گچ، و اکسید، درون دستگاه مگنت منتقل می کنیم. در این دستگاه، با استفاده از ساچمه های ریز و ایجاد میدان مغناطیسی، ساچمه ها در برخورد برنامه ریزی شده با کار، آنرا از هرگونه کثیفی و جرم پاک می کنند.
-
سوهان کاری
در این مرحله، هر نقطه اضافی که بر اثر خطای طراحی یا فرایند ریخته گری بوجود آمده است با استفاده از سوهان زدوده مبی شود.
-
پوست کاری
پس از سوهان کاری و زدودن سطح اضافی قطعه، با استفاده از ابزارهایی مانند انواع پوست از زبر تا نرم و میل پوست، خراش های روی کار، نقاط ناخواسته، تنظیم زوایا و انحنای روی کار، گرد و نرم کردن بخش های دامله، پوست کاری شده و سطوح کاملا صاف،یکدست و زوایا نرم می شود.
-
صیقل کاری:
پس از سوهانکاری و پوستزنی، قطعات جواهرات با استفاده از دستگاه پرداخت و صابون پرداخت، برای ایجاد صیقل و درخشندگی، پرداخت میشوند.
در فرآیند پرداخت، بسته به سطح کار، از فرچه های سیمی، پنزا، پوست و نمد استفاده میشود تا سطح کار به آرامی صیقل داده شود و به اصطلاح شیشه ای و درخشنده شود. دستگاههای پرداخت مجهز به سیستم مکش هستند و سواله های حاصل از پرداخت در کیسه موتور پرداخت جمعآوری میشوند.
- بازبینی نهایی
: در این مرحله، محصول پس از طی مراحل فوق مورد بازبینی دقیق قرار گرفته تا در صورت عاری بودن از هر عیبی برای عرضه به مشتری آماده شود.
استفاده از دستگاه (پولیش یا گیلانس) یکی از روشهای مناسب برای ازبین بردن ضایعات حاصل از برش می باشد.
پولیش قطعات صنعتی یکی از مهمترین مراحل تولید در صنایع وابسته به کیفیت سطحی میباشد. اغلب به منظور بهبود ظاهر و ترشوندگی، جلوگیری از خوردگی و مقاومت در مقابل سایش و تغییر شکل، افزایش مقاومت شیمیایی، تغییر مقاومت ویژه و رسانندگی الکتریکی، ایجاد سختی و مقاومت در برابر سایر نقصهای سطوح و کنترل اصطکاک سطحی مورد استفاده قرار میگیرد.
روشهای پرداخت کاری:
روشهای پرداخت کاری سنتی از قبیل سنگزنی، هونینگ، و لمینگ است.
رفع معایب:
برای رفع این معایب و غلبه بر محدودیتهای پرداختکاری سنتی، روشهای جدید و پیشرفته، همانند روشهای نانو پرداخت کاری معرفی شدند. که در این روش نوین از دستگاههای نوین و کاربردی استفاده میشود.
پرداختکاری با استفاده از میدان مغناطیسی روشی جدید در پرداخت سطوح میباشد.در این فرآیند برادهبرداری بصورت مکانیکی است و ساینده پرداخت سایش سطح را انجام میدهد و پرداخت سطوح توسط نیروی میدان مغناطیسی ایجاد میشود.
از اینرو یک روش ماشین کاری مدرن محسوب میشود. این روش بیشتر مورد استفاده پرداختکاری مارپیچ ها و پیچها میباشد. چهار پارامتر موثر بر کیفیت سطح تاثیرگذار میباشد که شامل سرعت دوران، سرعت پیشروی، اندازه ذرات ساینده و مقدار ذرات فرو مغناطیس میباشند.این فرآیند قابلیت تولید تمام سطوح با کیفیت بسیار بالا را به ما می دهد.و دست یابی به سطحی صاف و براق را به آسانی میسر می سازند.
ماشینکاری سطوح تخت، سطوح داخلی و خارجی لوله ها و قطعات با اشکال پیچیده را پولیش می کند.
پرداخت کاری فلزات:
پرداخت فلزات به شکل زیر صورت میگیرد ضایعات و زبری سطح ورق فلزی توسط سمباده برطرف میگردد. درجه نرمی و زبری سمباده براساس مقدار پلیسه روی ورق فلز انتخاب میشود. همچنین نوع جنس فلز و کاربرد آن محصول دارای برش، از گیلانس یا به اصطلاح نمد پرداخت کاری و براق کاری سطوح استفاده میشود. را برای انواع فلزات می توان استفاده کرد، نظیر:پرداخت کاری استیل-پرداخت کاری آهن-پرداختکاری آلو مینیوم-پرداخت کاری مس–پرداخت کاری برنج-پرداختکاری نقره که برای صیقل کاری فلزات قبل از آبکاری و در نهایت فیبیشینگ مورد پرداخت کاری جهت استفاده قرارمی گیرد که انواع مختلفی دارند.
مطالب مهم لوازم پرداختکاری:
-
راهنمایی در مورد مرجع خرید لوازم پرداخت کاری ؟
-
کدام لوازم پرداخت کاری مناسب تر هستند؟
-
چرا باید از واکس پرداخت گیلانس ساب پولیش استفاده کنیم؟
-
دلیل قیمت پایین لوازم پرداخت کاری در ساب پولیش چیست؟
-
چرا باید از لوازم پرداخت کاری ساب پولیش خرید کنیم؟
نمد و گیلانس پرداختکاری، ابزاری است که به این منظور تولید می شود. با استفاده از نمد و گیلانس سطح فلزات را به میزان مورد نیاز و بر حسب کاربرد صیقلی میکنند.
فلز و صنعت دو عضو جدایی ناپذیر هستند. صنعت و فلز بدون یکدیگر بی مفهوم هستد. پولیش سطح فلزات را براق و درخشنده می کنند. پرداختکاری مقاومت فلز در برابر عوامل تهدید کننده نظیر: سایش، مواد شیمیایی، کنترل اصطکاک و… را بالا می برد. سازندگان باید بر روی تمامی قطعات فلزی مرحله نمد و پرداختکاری با گیلانس انجام دهند. قطعه نهایی باید کارایی و کیفیت مناسبی داشته باشد.
انواع گیلانس:
گیلانس ها با توجه به جنسی که دارند در انوع نخی، پشمی، هزارلا، ارتشی و تلفیقی تولید می شوند. گیلانس نخی یا همان جین بیشترین کاربرد را در صنعت دارد. ما گیلانس ها بر اساس جنس الیاف طبقه بندی میکنیم. می توان آن ها را بر اساس اندازه نیز طبقه بندی کرد که طبقه بندی براساس این معیار، گیلانس ها را در بازه ی بین 5 تا 60 سانتی متر طبقه بندی می کند.
دسته بندی دیگری برای نمد و گیلانس پرداخت کاری وجود دارد. صنعتگران محصولات را بر اساس تعداد لایه ها در ساختار دسته بندی می کنند. بر این اساس به انواع: هزارلا، هزارلا قرمز، آبی، هزارلا سفید و هزارلا زرد تقسیم می کند.
نام گذاری گیلانس ها بر اساس رنگ در واقع نشان دهنده ی ساختار فنی و مواد در آن ها است. از جمله مزیت های طبقه بندی گیلانس ها بر اساس رنگ می توان به سهولت در امر خرید توسط مشتریان اشاره کرد که هر مشتری بر اساس نیاز خود اقدام به خرید گیلانس مورد نظر با رنگ مشخص می کند و در واقع با این نوع طبقه بندی درصد خطا در خرید به پایین ترین میزان خود می رسد.
صابون پولیش
این محصول یکی از مواد و وسایلی می باشد که برای پولیش در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. صابون پولیش رنگ های مختلفی دارد. هر رنگ آن کاربرد ویژه ای دارد.
برای کسب اطلاعات کافی و آشنایی با پولیش و پرداخت کاری با ما همراه شوید.
پولیش چیست؟
پرداخت کاری عملی است که صاف کردن، براق کردن و اعمال تغییرات مشخص را روی سطوح انجام می دهد. پرداخت کاری ظاهر محصول نهایی را بهبود می بخشد.
پولیش ضایعات حاصل از برش، از دستگاه ها و ابزار هایی مانند صابون پولیش یا گیلانس را از بین می برند.
پولیش یا پرداخت کاری قطعات صنعتی، یکی از مراحل مهم تولید در صنایعی است که کیفیت سطحی در آن ها حائز اهمیت است.
پرداختکاری به دلایلی مانند بهبود ظاهر، جلوگیری از خوردگی و مقاومت در برابر فرسایش و تغییر شکل، افزایش مقاومت شیمیایی، تغییر مقاومت ویژه و رسانندگی الکتریکی و کنترل اصطکاک سطحی انجام می گیرد.
پولیش در قسمت های مختلف صنعت بسیار پرکاربرد است. از جمله صنایعی که در آنها از پولیش زنی برای بهبود ظاهر کالا استفاده می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تهیه محصولات فلزی
شیشه و بلورسازی
صنعت خودرو
صنعت چوب
روش های مختلف پولیش یا پرداختکاری
در انواع روش های سنتی پرداختکاری از قبیل سنگ زنی، هونینگ و لپینگ، چون از ابزارهای جامد و سختی استفاده میشود. قطعات دارای اشکال به هنگام پرداختکاری مشکلاتی به وجود می آورند. برای مقابله با این محدودیت ها و موانع، روش های مدرن و پیشرفته ای ابداع کرده اند. یکی از این روش های نوین جهت پرداخت کاری، روش های نانو پرداختکاری هستند. در این روش ها از دستگاه های بسیار کاربردی تر استفاده می کنند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید