ذره بین هدبندی مخراجکاری

0
from 0 رای

0دیدگاه

شناسه محصول: 209220
ویژگی های محصول
  • کشور سازنده : چین
  • تعداد لنز : 5 عدد
  • نوع باتری : قابل شارژ با USB
  • تعداد لنز بر روی هدبند : 2 عدد همزمان
امکان برگشت کالا با دلیل "انصراف از خرید" تنها در صورتی مورد قبول است که با واحد پشتیبانی ابزارنوین هماهنگ شده باشد.
مجموعه ابزارنوین
منتخب
96% رضایت خریداران عملکرد عالی
موجود در انبار
  • ارسال توسط فروشگاه مجموعه ابزارنوین
1,295,000 تومان
بروزرسانی قیمت: 27 آبان 1403
مرا اگاه کن


از طریق:
ثبت

محصولات مشابه

نقد و بررسی

ذره بین هدبندی مخراجکاری

ذره بین هدبندی مخراجکاری : 5 لنز از جنس شیشه در کنار نور ال ای دی قابل تنظیم در سه طیف، این محصول را به پرطرفدارترین لوپ مخراجی تبدیل کرده است.

نمایش بیشتر - بستن
Rate this product

ذره بین هدبندی مخراجکاری

 

ذره بین هدبندی مخراجکاری : 5 لنز از جنس شیشه با بزرگنمایی 1 – 1/5 – 2 – 2/5 – 3/5 در کنار نور ال ای دی قابل تنظیم در سه طیف سفید، زرد و ترکیبی این محصول را به پرطرفدارترین لوپ مخراجی تبدیل کرده است. از دیگر قابلیت های این ذره بین می توان به قرارگیری یک یا دو لنز به صورت همزمان و باتری قابل شارژ اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید :

 

 

مخراجکاری طلا و جواهرات چیست؟

مخراجکاری (Stone Setting) که با نام‌های دیگری همچون مرصع‌ کاری یا جواهرنگاری نیز شناخته می‌شود. در واقع به عمل قرارگیری سنگ یا نگین روی فلزهای گرانبها می گویند.

البته مخراجکاری صرفا به صنعت طلا و جواهر محدود نمی‌شود. ممکن است روی اشیاء تزئینی و قیمتی یا ظروف عتیقه هم انجام شود. به طور کلی باید بدانید که هر نوع فعالیت برای نشاندن جواهر روی فلز قیمتی (هر چه که می‌خواهد باشد) را مخراجکاری می‌گویند. معادل فارسی این عبارت هم «گوهرنشانی» است؛ یعنی نشاندن گوهر روی فلز.

همچنین خوب است بدانید که مخراجکاری تنها بخشی از طراحی و ساخت طلا و جواهر است که فقط و فقط توسط نیروی انسان انجام می‌شود. یعنی با اینکه تکنولوژی پیشرفت بسیار زیادی داشت. دستگاه‌های متنوعی برای بخش‌های مختلف طلاسازی ساختند. اما هیچ دستگاهی قادر به انجام مخراجکاری نیست.

حتی در پروسه‌ی انبوه‌سازی مصنوعات طلا در کارخانه‌های طلاسازی هم همچنان از نیروی انسانی برای گوهرنشانی استفاده می‌شود. نصب سنگ قیمتی کاری نیست که ابزارهای خودکار توان انجام آن را داشته باشند. به همین خاطر است که مخراج‌کاری را یکی از کلیدی‌ترین و اساسی‌ترین مشاغل موجود در صنعت طلا و جواهر می‌دانند.

فردی که دوره‌های آموزشی مخراج‌کاری را پشت‌سر می‌گذارد، می‌تواند به عنوان مهندس گوهرنشانی برای خود کارگاهی تاسیس و شروع به فعالیت کند. یا می‌تواند به عنوان نیروی کمکی در کارگاه فرد دیگری مشغول به کار شود. یعنی در واقع می‌خواهیم بگوییم که این شغل به خاطر اهمیت و حساسیتی که دارد بسیار پررونق است و بازار خوبی دارد.

کاربرد مخراج کاری طلا چیست؟

در بالا هم اشاره کردیم که مخراجکاری یکی از مشاغل اصلی در صنعت طلا و جواهر به شمار می‌آید. برای اینکه هیچ‌کسی غیر از مخراج‌کار نمی‌تواند با ظرافت و دقت سنگ‌ها را روی پایه‌های فلزی سوار کند.

مراحل کار به این صورت است که طراحان و متخصصان طلا و جواهر، پایه‌هایی برای انواع مصنوعات طلا می‌سازند. از آن طرف هم گوهرتراشان، سنگ‌های قیمتی و جواهر را تراش می‌دهند.

اما هیچ کدام از این محصولات به تنهایی قابل استفاده برای مصرف‌کننده نیست و اینجاست که نقش اساسی مخراج‌کار مشخص می‌شود. متخصص مخراج‌کاری، گوهر تراش‌خورده را طوری روی پایه‌ی فلزی سوار می‌کند که نه تنها جایش ثابت و ایمن است، بلکه جلوه‌ی سنگ هم به خوبی حفظ می‌شود.

روش‌ها و مراحل مخراج کاری طلا و جواهرات

مخراج‌کاری یک هنر واقعی است و باید با ظرافت، دقت و حوصله زیادی انجام شود. گوهرنشانی در واقع ظریف‌ترین بخش جواهرسازی است که ارزش و کیفیت جواهر را مشخص می‌کند. برای گوهرنشانی هرگز از چسب و مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود. چون به مرور دوام و استحکام خود را از دست می‌دهند. در عوض، پایه‌ها طوری تنظیم می‌شوند که نگین را به ایمن‌ترین روش در خود نگه دارد.

فشار زیاد روی سنگ باعث لب‌پر شدن یا ترک‌خوردن آن می‌شود، یا حتی استفاده نادرست از ابزار هم می‌تواند به پایه‌ها آسیب برساند. به همین دلیل  مخراج‌کاری یک هنر واقعی است چون سنگ‌ها بسته به نوع پایه، به روش‌های مختلف نصب می‌شوند.

مخراج‌کاری برای سوار کردن سنگ‌های ریز به چهار روش زیر انجام می‌شود:

مخراج‌کاری برای سوار کردن سنگ‌های درشت به سه روش زیر انجام می‌شود:

– روش چنگی مخراج‌کاری طلا

واژه‌ی «چنگ» از همان کلمه‌ی چنگک گرفته شده است. یعنی در روش چنگی، نگین به‌وسیله‌ی تعدادی چنگک روی پایه نصب می‌شود.  چنگک‌ها انواع مختلفی همچون مفتولی، تسمه‌ای و ناودانی دارند که بر اساس شکل ظاهری و کاربردشان، نام‌گذاری شده‌اند. گوهرنشانی به سبک چنگی نیز تنوع زیادی دارد. اما عمده‌ترین آنها، مخراکاری‌های چنگی ساده (۲ ، ۳ یا ۴ چنگ)، چنگی‌های مشترک،  تنیسی یا چنگی‌های سولیتری است.

– روش ریلی مخراج‌کاری طلا

سبک ریلی را می‌توان یکی از جذاب‌ترین روش‌های گوهرنشانی دانست. در این روش، سنگ جواهر بین دو دیوار فلزی که شکل ریل دارند نصب می‌شود. مهندس گوهرنشان با استفاده از ابزارهای مخصوص دو شیار قرینه در هر دو دیواره ایجاد می‌کند و سپس نگین‌ها را داخل آنها قرار می‌دهد. در نهایت هم دیواره‌های ریل را به سمت سنگ‌های جاگذاری شده، سفت می‌کند.

– روش قلم‌خور مخراج‌کاری طلا

روش قلمخور برای جواهرات ریزی استفاده می‌شود که کوچکتر از یک‌دهم قیراط هستند. در این روش که سخت‌ترین سبک گوهرنشانی، متخصص مرصع‌کاری باید تمامی مراحل سوراخکاری، قلمزنی، ایجاد گوارسه، جاسازی سنگ، جاگذاری و کشش گوارسه از سطح طلا بر روی سنگ جواهر را خودش انجام دهد.

– روش کاسه‌ای مخراج‌کاری طلا

ساده‌ترین روش مرصع‌کاری، سبک کاسه‌ای است. در این روش، مهندس گوهرنشان باید جواهرات را طوری روی فلز قیمتی نصب  کند که هیچ آثاری از نحوه نصب نگین دیده نشود. سبک کاسه‌ای نیز دارای روش‌های گوناگونی است که مراحل نصب آنها با هم متفاوت است. از جمله می‌توان به روش‌های فیسقولی، دورکوب، کاسه‌ای نیشی و گوله‌ای اشاره کرد.

انواع پایه‌ها در مخراج کاری چه تفاوتی با هم دارند؟

در بالا بارها اشاره کردیم که تمام زیبایی و ظرافت مخراکاری به نحوه سوار کردن جواهر  روی پایه بستگی دارد. از آنجا که پایه‌های کار با هم فرق دارند، روش نصب نگین روی آنها نیز متفاوت است.

به همین خاطر، برای اینکه با انواع پایه‌ها در مخراج کاری آشنا شوید و بدانید که هر کدام برای چه نوع سنگ و طلایی کاربرد دارند در ادامه رایج‌ترین پایه‌ها در صنعت طلا و جواهر را معرفی کرده‌ایم.

– پایه چنگه‌ای (prong)

پایه چنگه‌ای بیشتر برای مدل‌های تک نگین کاربرد دارد به این خاطر که توجه را بیشتر به نگین معطوف می‌کند تا فلزِ خود پایه. از پایه چنگه‌ای اغلب برای نگین‌های با ارزش بسیار بالا و الماس استفاده می‌کنند. به این خاطر که طراحی آن باعث می‌شود تا نور بیشتری به الماس تابیده شود و در نتیجه درخشش و زیبایی بیشتری پیدا کند.

البته میزان فلز نگهدارنده در پایه هم در میزان ایمنی جواهر بی‌تاثیر نیست. به همین خاطر است که در جواهرسازی از پایه چنگه‌ای وی (V) شکل و پایه‌ی چنگه‌ای اشتراکی بیشتر استفاده می‌شود . مخراج‌کاری بر روی پایه چنگه‌ای در مقایسه با دیگر روش‌ها، آسان‌تر  است.

– پایه دیواره‌ای یا حفره‌ای (Bezel)

 

ادامه مطلب…

امتیاز کاربران به:

ذره بین هدبندی مخراجکاری (0نفر)
کیفیت ساخت
0
ارزش خرید به نسبت قیمت
0
امکانات و قابلیت ها
0
سهولت استفاده
0
دیدگاه خود را در باره این کالا بیان کنید برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. اگر این محصول را قبلا از این فروشگاه خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد. افزودن دیدگاه
نظرات کاربران

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.